Pantaenius Vestigingen wereldwijd

* Pantaenius UK Limited is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (Authorised No.308688)

Welcome to our personal area
  • Download your policies
  • Find your invoices and amounts to pay
  • Check and change your personal details
This service is currently not available. Please try again later.
10/21/2021
Preventie | Brand

Brandgevaar - Gasvorming in de motorruimte

Wanneer zijn motor niet wil starten, gaat de eigenaar van een Princess 32 op zoek naar de oorzaak. Korte tijd later staat zijn schip in brand. Wat is er gebeurd?

BELANGRIJK

Iedereen die zelfstandig werkzaamheden aan zijn boot verricht, moet er altijd rekening mee houden dat ontsnappende benzine in combinatie met omgevingslucht snel een licht ontvlambaar gas-luchtmengsel kan opleveren. Als de motor moeilijk start, kan het ook raadzaam zijn contact op te nemen met een vertrouwde werkplaats.

Einde van het seizoen in een jachthaven bij Berlijn: Een booteigenaar probeert tevergeefs de binnenboordmotor te starten, die zelfs na verschillende pogingen niet wil aanslaan. Dus de eigenaar begint te zoeken naar de oorzaak. Met behulp van een externe accu doet de eigenaar nog een poging de motor te starten, maar wederom tevergeefs. Vervolgens verwijdert de eigenaar de bougies van de bakboordmotor, reinigt hij ze, en droogt hij ze af. Terwijl de bougies verwijderd zijn, schakelt hij de startinrichting voor de bakboordmotor in om overtollige brandstof uit de verbrandingskamers te verwijderen. Na verschillende hernieuwde pogingen om de motor te starten, is er een luide knal en staat de motorruimte plotseling in lichterlaaie. De geschokte eigenaar heeft geluk bij dit ongeluk: hij kan het schip veilig verlaten en blijft ongedeerd bij dit incident. De schade aan de boot is echter groot. Als de brandweer arriveert, is er bijna niets meer over van het schip.

GEVAARLIJKE DAMPEN

Brand aan boord kan verscheidene mogelijke oorzaken hebben. Brandschade door ontvlambare gassen in de motorruimte komt bijzonder vaak voor. Steeds weer onderschatten booteigenaren het gevaar van door benzine aangedreven binnenboordmotoren. Motorruimtes op schepen zijn doorgaans gesloten systemen en dampen kunnen zich hier snel verzamelen en samenpersen. In dit geval was het waarschijnlijk net zo: tijdens de opstart- en schoonmaaktests kwamen verzadigde benzinedampen ongehinderd de machinekamer binnen. Toen deze dampen zich vermengden met zuurstof ontstond een zeer licht ontvlambaar gasmengsel. Een overgesprongen ontstekingsvonk die tijdens de startpogingen van de motor bij een bougieaansluiting op het motorblok is ontstaan kan in dit geval voldoende zijn geweest om het mengsel tot ontbranding te brengen.

PANTAENIUS - een betrouwbare partner
Hoe belangrijk is zekerheid en een goed gevoel?
50
jaar

ervaring in het leveren van verzekeringsoplossingen aan jachtbezitters stelt ons in staat om een unieke klantenservice, een betrouwbare verzekeringsdekking en een exclusief schademanagement aan te bieden.

100.000
klanten

geven ons dagelijks hun vertrouwen en maken ons de marktleider voor jachtverzekeringen in Europa.

35.000
specialisten

in ons netwerk staan u met hun vakkennis en ervaring ter beschikking en maken het ons mogelijk u wereldwijd te ondersteunen in schadegevallen.