Pantaenius Vestigingen wereldwijd

* Pantaenius UK Limited is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (Authorised No.308688)

Welcome to our personal area
  • Download your policies
  • Find your invoices and amounts to pay
  • Check and change your personal details
This service is currently not available. Please try again later.

Jacht Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking bij schaden, die de eigenaar, gasten of de bemanning, door het gebruik van het vaartuig aan derden hebben toegebracht.

Uw voordelen

Veelzijdige dekking

Verzekerd zijn zowel personen- materiële- en vermogensschades. Dat geldt ook voor vorderingen van bemanningsleden, bijvoorbeeld tegenover de schipper of tegenover de bemanningsleden onderling.

Niets te halen bij de tegenpartij?

Een derde partij heeft schuld aan het beschadigen van uw schip. U ontvangt vanwege diens onvermogen/faillissement geen geld? Onze jacht WA verzekering biedt dan verzekeringsdekking.

Reddingssysteem geactiveerd? Geen probleem!

U heeft per ongeluk een van uw reddingssystemen bijv. EPIRB of GMDSS geactiveerd? Pantaenius vergoedt de ontstane zoek- en hulpkosten.

Bescherming voor de schipper

Met onze Jacht-WA verzekering bent u ook automatisch verzekerd als schipper van een geleend of gecharterd vaartuig.

Andere voordelen

Meer detailsMinder details
Puur wedstrijd plezier
Verweer tegen onterechte vorderingen
Extra sportuitrusting
Waterverontreiniging

Puur wedstrijd plezier

Bij ons is het wedstrijdrisico standaard meeverzekerd in de WA verzekering.

Extra sportuitrusting

Schades die ontstaan zijn door het gebruik van bijboten en andere tot het jacht behorende watersportuitrusting is eveneens verzekerd.

Verweer tegen onterechte vorderingen

Rechtsbijstandhulp tegen onterechte vorderingen door derden is automatisch meeverzekerd.

Waterverontreiniging

Gedekt zijn de schades die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door verontreiniging van het oppervlaktewater en grondwater.

FAQ

Ik heb mijn boot verkocht. Wat gebeurt er met mijn verzekeringspolissen?

OpenenSluiten

Als u uw boot hebt verkocht dient u ons onmiddellijk te verwittigen door ons per post of e-mail een koopovereenkomst of overschrijvingsbewijs te sturen. Uw verzekeringspolissen zullen vervolgens worden geannuleerd en na de eigendomsoverdracht worden verrekend.

Kan de koper de polissen overnemen?

OpenenSluiten

De polissen kunnen niet rechtstreeks worden overgenomen. Voor een bestaande cascoverzekering/aansprakelijkheidsverzekering van een jacht geldt dat er tijdelijke verzekering beschikbaar is voor de koper voor een periode van één maand vanaf de datum van de eigendomsoverdracht. Voor een cascoverzekering geldt de in de koopovereenkomst gespecificeerde aankoopprijs, echter tot maximaal de eerder verzekerde som (overeengekomen vaste waarde). De koper zal ook een aanbeveling voor verzekering ontvangen, zodat deze een nieuwe polis kan afsluiten.

Hoe is mijn aanhanger meeverzekerd?

OpenenSluiten

Belastingvrije aanhangwagens met een groen registratienummer zijn automatisch meeverzekerd met het trekkende voertuig. Als de aanhangwagen niet aan een voertuig is gekoppeld en de aanhangwagen schade aan derden veroorzaakt, is de eigenaar van de aanhangwagen persoonlijk aansprakelijk. Voor een toeslag op de premie kan de trailer worden opgenomen in de aansprakelijkheidsverzekering. Als u een trailer wilt registreren die onderworpen is aan verplichte verzekering (zwart registratienummer), hebt u een EVB-nummer (elektronische bevestiging van verzekering) nodig. Dit nummer wordt afgegeven door uw autoverzekeraar of door onze collega's van Pantaenius Versicherungsmakler GmbH: www.pantaenius.eu.

Kan ik mijn boot uitlenen aan vrienden?

OpenenSluiten

Ja.  De Pantaenius aansprakelijkheidsverzekering dekt de verzekeringnemer, de eigenaar, de kapitein, de bemanning en iedereen die met toestemming van de verzekeringnemer of de eigenaar aan boord is. Dit geldt ook voor het gebruik van rubberboten en het meedoen aan sporten, zolang deze activiteiten gebeuren in verband met het gebruik van het jacht.

We konden al uw vragen nog niet beantwoorden?

OpenenSluiten

Bezoek dan onze FAQ sectie. Als u ook daar niet vindt wat u zoekt, neem dan alstublieft contact met ons op!  

FAQ

Contact
Uw Pantaenius bemanning

Heeft u verder nog vragen? Onze medewerkers zullen u graag telefonisch adviseren. Het maakt niet uit of u een offerte nodig heeft voor een jachtverzekering of meer informatie wenst over onze producten. We staan klaar voor u!

Ellen Hooning
+ 31 228 59 69 28

Maandag – vrijdag: tussen 8:00 uur en 18:00 uur

PANTAENIUS - een betrouwbare partner
Hoe belangrijk is zekerheid en een goed gevoel?
50
jaar

ervaring in het leveren van verzekeringsoplossingen aan jachtbezitters stelt ons in staat om een unieke klantenservice, een betrouwbare verzekeringsdekking en een exclusief schademanagement aan te bieden.

100.000
klanten

geven ons dagelijks hun vertrouwen en maken ons de marktleider voor jachtverzekeringen in Europa.

35.000
specialisten

in ons netwerk staan u met hun vakkennis en ervaring ter beschikking en maken het ons mogelijk u wereldwijd te ondersteunen in schadegevallen.