Pantaenius Vestigingen wereldwijd

* Pantaenius UK Limited is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (Authorised No.308688)

Welcome to our personal area
  • Download your policies
  • Find your invoices and amounts to pay
  • Check and change your personal details
This service is currently not available. Please try again later.
08/03/2017
Preventie | Onderhoud & techniek

Veilig Tuigage - Tuigage Heeft Geen Eeuwig Leven

Een gebroken mast is ongeveer het ergste dat een schipper kan overkomen. Alleen al bij Pantaenius werden in de laatste drie jaar bijna 500 claims ontvangen, die betrekking hadden op een gebroken mast. Vele hiervan hadden gemakkelijk voorkomen kunnen worden, daar het vaak om kleine defecten in de tuigage ging, die ervoor zorgden dat de mast brak.

RAADPLEEG BIJ TWIJFEL EEN TUIGER

In de winter, wanneer de mast is gestreken, dient de tuigage te worden onderworpen aan een grondige visuele inspectie. Een gedetailleerde visuele inspectie kan vaak vele defecten blootleggen. Pennen en splitpennen moeten worden gecontroleerd en, indien nodig, vervangen. Deskundigen adviseren meestal geen splitringen te gebruiken voor beveiliging van het staande want. Corrosie en haarscheurtjes zijn vaak gemakkelijk te ontdekken. Als u niet zeker weet hoe ernstig de schade is, of hoe u deze kunt verhelpen, is het aan te raden een professionele tuiger te raadplegen. U dient in elk geval met een zekere regelmaat een inspectie te laten uitvoeren door een tuiger. De intervallen hangen geheel af van het gebruik van het vaartuig. Het tuigage van een regatta-racer of een zeiljacht voor lange reizen staat uiteraard onder meer spanning dan bij een gewoon plezierjacht. Ook het gegeven of het staande want gemaakt is van staaldraad, walsdraad, koolstofvezel of PBO bepaalt hoe vaak het moet worden vervangen.

ZORG VOOR DE JUISTE AFSTELLING VAN TUIGAGE EN ZEILEN

Een andere belangrijke factor is het juist afstellen van de tuigage en de zeilen. Onvoldoende spanning op de lijnen beperkt niet alleen de stand van het zeil maar kan ook uw tuigage blijvend beschadigen. Fabrikanten van vaartuigen en masten geven meestal uitgebreide instructies over het afstellen van de tuigage en de zeilen. U kunt ook een bekende en betrouwbare expert raadplegen.

 

PANTAENIUS - een betrouwbare partner
Hoe belangrijk is zekerheid en een goed gevoel?
50
jaar

ervaring in het leveren van verzekeringsoplossingen aan jachtbezitters stelt ons in staat om een unieke klantenservice, een betrouwbare verzekeringsdekking en een exclusief schademanagement aan te bieden.

100.000
klanten

geven ons dagelijks hun vertrouwen en maken ons de marktleider voor jachtverzekeringen in Europa.

35.000
specialisten

in ons netwerk staan u met hun vakkennis en ervaring ter beschikking en maken het ons mogelijk u wereldwijd te ondersteunen in schadegevallen.