Pantaenius Vestigingen wereldwijd

* Pantaenius UK Limited is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (Authorised No.308688)

Welcome to our personal area
  • Download your policies
  • Find your invoices and amounts to pay
  • Check and change your personal details
This service is currently not available. Please try again later.
08/03/2017
Preventie | Weer

Voorzorgsmaatregelen Bij Zwaar Weer

Vaartuigen in de Jachthaven en Geankerde Vaartuigen

 

De meeste schade bij zwaar weer wordt veroorzaakt door gescheurde lijnen of losgeraakte ankers. De vaartuigen drijven af, slaan tegen de pier, of botsen tegen naastgelegen boten. Daarom moeten eigenaren van vaartuigen, die in de jachthaven gedurende langere tijd onbeheerd worden achtergelaten, vooraf de benodigde maatregelen treffen voor zwaar weer.

 

Het gemakkelijkste is de havenmeester of de eigenaar van een nabijgelegen vaartuig te vragen af en toe de lijnen en fenders te controleren. Hoofdzaken waarop geïnspecteerd moet worden zijn, de voldoende lengte en plaatsing van de aanmeerlijnen en fenders, een veilige aanlegplaats, de plaatselijke weersvoorspellingen, de stroomcondities en de getijden. Het zorgvuldig uitzoeken van het ankergebied is ook belangrijk: essentiële factoren zijn de afstand tot de kust en de locatie in een beschutte baai. 

 

Bij vaartuigen die voor anker liggen moeten het anker, de ankerkettingen en de ankeruitrusting regelmatig op slijtage te worden geïnspecteerd en worden gecontroleerd op perfecte werking. Als u bij het ankeren let op de waterdiepte en de kettinglengte, regelmatig de positie controleert en een ankeralarm instelt, dan heeft u de juiste maatregelen getroffen.

PANTAENIUS - een betrouwbare partner
Hoe belangrijk is zekerheid en een goed gevoel?
50
jaar

ervaring in het leveren van verzekeringsoplossingen aan jachtbezitters stelt ons in staat om een unieke klantenservice, een betrouwbare verzekeringsdekking en een exclusief schademanagement aan te bieden.

100.000
klanten

geven ons dagelijks hun vertrouwen en maken ons de marktleider voor jachtverzekeringen in Europa.

35.000
specialisten

in ons netwerk staan u met hun vakkennis en ervaring ter beschikking en maken het ons mogelijk u wereldwijd te ondersteunen in schadegevallen.