Pantaenius Vestigingen wereldwijd

* Pantaenius UK Limited is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (Authorised No.308688)

Welcome to our personal area
  • Download your policies
  • Find your invoices and amounts to pay
  • Check and change your personal details
This service is currently not available. Please try again later.
07/05/2017
Preventie | Diefstal

Zo Beschermt U Uw Eigendommen

Anders dan inbraken in huizen of auto’s, die meestal drugs-gerelateerd zijn, zijn jachten eerder het doelwit van professioneel georganiseerde serie inbraken. Dit komt omdat de gestolen goederen moeilijker te verkopen zijn en omdat de markt beperkter is. In de meeste gevallen worden de dure navigatie-elektronica en buitenboordmotoren gestolen. Hier zijn een aantal tips om het inbrekers moeilijker te maken en uw eigendommen te beschermen.

BESCHERMING TEGEN INBRAAK EN DIEFSTAL
Bij de vakhandel zijn vele mechanische beveiligingsmaatregelen beschikbaar in verschillende modellen en prijsklassen. Het kan een goed idee zijn deze maatregelen aan te vullen met elektronische oplossingen. Akoestische alarmen zijn een effectieve investering voor jachthavens die ‘s nachts afgelegen en verlaten zijn, want zij schrikken de inbrekers af en trekken de aandacht. Traceersystemen op basis van GPS (zie pagina 8 en 9 voor meer informatie) worden ook steeds populairder. Een traceersysteem is zeer nuttig voor het traceren van gestolen jachten of grotere buitenboordmotoren. In eerste instantie is het echter altijd beter diefstal te voorkomen. Hierom raden wij u aan nooit waardevolle spullen aan boord achter te laten wanneer u uw jacht verlaat, de trappen naar het ruim, kisten en luiken goed af te sluiten, de hoofdschakelaar uit te schakelen, het alarm en traceersystemen te activeren, en geen sleutels aan boord of in de stuurhut te ‘verstoppen’.

 

BEVEILIGING VAN DE BUITENBOORDMOTOR
Voor kleinere buitenboordmotoren, die aan de spiegel bevestigd zijn met knevelmoeren, is een U-slot een standaard beveiligingsmethode. De plastic of aluminium vleugels van de schroeven en het U-slot zelf, zijn echter gemakkelijk te breken met een betonschaar of ijsspray. Een betere oplossing is een knevelgrendel, die de hele vleugelmoer bedekt en gemaakt is van zeer sterk roestvrij staal. Een ander zeer effectief alternatief is een railslot dat over beide knevelmoeren past. Grotere buitenboordmotoren die aan het jacht vastgeschroefd zitten hebben van nature al een hoge beschermingsgraad. Omdat de schroeven meestal tot aan de binnenzijde van de boot doorlopen, moet de dief eerst de boot ingaan om de schroeven los te maken. Uit ervaring blijkt dat er dan een tweede persoon nodig is om de moeren los te draaien. Dat weerhoudt dieven er echter niet van om het toch te proberen. Verzekeraars eisen daarom een aanvullende beveiliging, zoals ‘slotbouten’ die alleen geopend kunnen worden met specifiek gereedschap of met een sleutel.

 

BEVEILIGING VAN DE OPSLAGRUIMTE
Bakskisten dienen altijd op slot te zijn en mogen geen waardevolle apparatuur bevatten. Omdat een standaard hangslot gemakkelijk kan worden opengebroken, bouwen sommige fabrikanten opslagruimte in, die van de binnenzijde gesloten kan worden. Voor opslagkasten zijn ook inbouwsloten beschikbaar, zoals vaak te zien in Amerikaanse motorboten.

 

BEVEILIGING VAN DE TRAILER
Om diefstal van trailers te voorkomen worden deze meestal vastgemaakt aan vaste objecten met behulp van kettingen of staalkabels. Als aanvullende beveiliging kunnen wielklemmen, velgvergrendelingen, een koppelingsslot en remschijfsloten worden gebruikt.  De standplaats moet voorzien zijn van een goed hek dat op slot kan en/of onder toezicht staan, en de trailer dient op slot te worden gedaan.

 

BEVEILIGING TIJDENS WINTEROPSLAG
Nautische uitrusting, zoals plotters, radars, GPS, verrekijkers en zwemvesten dienen ‘s winters niet aan boord te blijven liggen. Losse nautische objecten die niet op de boot worden bewaard maar bijvoorbeeld in de kelder van uw huis, vallen ook onder de verzekeringspolissen van Pantaenius.

 

PANTAENIUS - een betrouwbare partner
Hoe belangrijk is zekerheid en een goed gevoel?
50
jaar

ervaring in het leveren van verzekeringsoplossingen aan jachtbezitters stelt ons in staat om een unieke klantenservice, een betrouwbare verzekeringsdekking en een exclusief schademanagement aan te bieden.

100.000
klanten

geven ons dagelijks hun vertrouwen en maken ons de marktleider voor jachtverzekeringen in Europa.

35.000
specialisten

in ons netwerk staan u met hun vakkennis en ervaring ter beschikking en maken het ons mogelijk u wereldwijd te ondersteunen in schadegevallen.